Znajdź swój przepis na wołowinę!

Wyszukaj rodzaj mięsa do dania

POTRAWA Z CZEGO?
POTRAWY GOTOWANE
Bulion wołowy kości (kości ze szpikiem i kruche) + łata, pręga, żebra, goleń, rozbratel, szponder
Bulion cielęcy kości cielęce + mostek, żeberka, łopatka, nóżki, 
Bulion cielęco-wołowy składniki z bulionu cilęcego i wołowego
Pulpety głowizna
Rosół tradycyjny łata, pręga, żebra, goleń, rozbratel, szponder,
Wywar kości
Zupy szponder, łata, kosci lub bulion/rosół
POTRAWY SUROWE
Carpaccio polędwica, rosbef
Tatar polędwica, rosbef
POTRAWY SMAŻONE
Antrykot antrykot
Befsztyk polędwica, antrykot
Bouef stroganow polędwica, rostbef, krzyzowa
Bryzol polędwica
Filet saute polędwica, antrykot
Kotlety mielone łopatka, skrzydło
Rozbratel antrykot
Rumsztyk polędwica, antrykot, rostbef, krzyżowa
Sznycel polędwica, antrykot, rostbef, krzyżowa
POTRAWY DUSZONE
Gulasz biodro, łopatka, pręga, mostek, kark, krzyżowa
Szaszłyk polędwica
Sztufada zrazowa, łopatka
Sztuka mięsa zrazowa
Zrazy bite zrazowa. krzyżowa, łopatka, skrzydło
POTRAWY PIECZONE
Klops skrzydło, łopatka
Pieczeń zrazowa
Polędwica po angielsku polędwica
Roztbef po angielsku roztbef
PODROBY
Duszenie nerki, serca
Gotowanie flaki, ozór, 
Smażenie mózg, wątroba
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.