Wyszukaj najlepsze danie do określonego rodzaju mięsa

Rostbef

6 (ang.: Roast beef , franc.: Rosbif, niem.: Roastbeef)



Na potrawy smażone, pieczone, mięso kotletowe, grill, np.:

  • stek,
  • steki
  • rostbef po angielsku
  • boeuf Strogonow

Rostbef wołowy – tylna, górna część tuszy, obok polędwicy najdelikatniejszy w smaku fragment tuszy

Opis produktu:

Smak: soczysty, typowy mięsny

Zapach: bardzo aromatyczny

Kolor: czerwony, tłuszcz ma barwę białą

Przerost tłuszczowy: średni

Struktura mięsa: obrośnięte widoczną błoną i warstwą tłuszczu, drobnowłóknista, jednolita i soczystą tkanka mięśniowa. Bardzo delikatne i smaczne.

Uwagi: rostbef stanowi źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego, zawiera minimalną ilość tłuszczu. Jest bogaty w fosfor, żelazo, cynk i witaminy z grupy B. Część bardzo delikatna, krucha, miękka, drobnowłóknista i jednolita. Najbardziej podobny do polędwicy, a znacznie tańszy.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.