Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Tradycyjny tatar wołowy

Trudność: 
Czasochłonność: 

40 min.

Składniki: 
  • Polędwica wołowa 0,5 kg
  • Jaja przepiórcze 4 szt.
  • Cebula 0,2 kg
  • Ogórki konserwowe 0,2 kg
  • Grzyby marynowane 0,2 kg
  • Olej rzepakowy 3 łyżki
  • Tabasko 2 krople
  • Pieprz młotkowany
  • Sól
Sposób przyrządzenia:

Oczyszczone z błon i schłodzone mięso (15 minut w lodówce) siekamy. Posiekane mięso wkładamy do metalowej miski, dodajemy przyprawy: sól, gruboziarnisty pieprz i tabasko. Mieszamy z oliwą lub olejem rzepakowym. Grzyby, ogórki konserwowe i cebulę kroimy na bardzo drobną kostkę i przekładamy do oddzielnych misek. Na talerzu będą ułożone oddzielnie tak, by podczas spożywania tatara można je było swobodnie mieszać. Żółtko jajka przepiórczego podajemy do tatara na surowo, podając je w oddzielnym naczyniu. Talerz z tatarem dekorujemy kaparami.

Alternatywne dodatki: sardele z oleju, grzanki ziołowe.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.