Duszenie 15 min.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki, przekładamy do miski i marynujemy w kminku, ostrej papryce i oliwie. W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy i dodajemy posiekany czosnek, następnie pokrojoną w piórka cebulę i paprykę, a na końcu zamarynowane mięso i porządnie mieszamy.
Po kilku minutach dodajemy posiekaną papryczkę chilli i mieszamy.
Delikatnie ponacinane pomidory wkładamy do wrzącej wody na 2 min., tak by zaczęła odchodzić skórka, następnie schładzamy pod zimną bieżącą wodą i kroimy w drobną kostkę bez gniazda nasiennego. Pomidory dodajemy do smażonego mięsa i podlewamy delikatnie wodą i dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Nadzienie powinno być gęste, aby nie rozpływało się na tortilli. Pod koniec duszenia dodajemy drobno posiekaną
natkę pietruszki.
Tortille kładziemy na suchą patelnie i lekko podsmażamy z obu stron, następnie posypujemy serem, czekając aż się rozpuści, dodajemy farsz mięsny z warzywami i zwijamy placek w rulon. Tak uformowane roladki następnie grillujemy.
Alternatywne dodatki: zamiast placków kukurydzianych możemy użyć naleśników domowych
Access to this resource on the server is denied!
Dodaj nowy komentarz