Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Tatar z wołowiny

Trudność: 
Czasochłonność: 

Czas przygotowania: 1 godzina

Składniki: 
  • 1 kg polędwicy wołowej   lub zrazówki 
  • 20 dag ogórków konserwowych lub kiszonych
  • 30 dag cebuli
  • 20 dag grzybów marynowanych 
  • 10 żółtek kurzych jaj lub   20 żółtek  jaj przepiórczych 
  • 2 cytryny  
  • 20 dag łososia wędzonego
  • kilka łyżek oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz czarny świeżo mielony, przyprawa Maggi, musztarda sarepska, papryka  mielona słodka


Sposób przyrządzenia:
  1. Schłodzony element mięsa wołowego oczyścić z błon, powięzi i zmielić.
  2. Mięso doprawić dobrą oliwą, musztardą najlepiej sarepską, papryką mieloną słodką, pieprzem czarnym świeżo zmielonym, przyprawą Maggi, solą.
  3. Całość dokładnie wymieszać. Żółtko można wymieszać z farszem mięsnym lub uformować farsz mięsny z wgłębieniem i wypełnić je żółtkiem.
  4. Podawać  na warstwie drobno posiekanej cebuli, z drobno pokrojonymi ogórkami z zalewy octowej lub kiszonymi, grzybkami marynowanymi, łoso-siem wędzonym i z  cząstkami  cytryny.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.