Grillowanie 6 min.
Antrykot dzielimy na steki po 0,3 kg, obtaczamy w oliwie i grillujemy z każdej ze stron po 3 min., następnie odkładamy w ciepłe miejsce na 2 min. Ziemniaki gotujemy w łupinach, kroimy na połowy i smażymy na oleju z cebulą cukrową, zieloną fasolkę obgotowujemy i obsmażamy. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, następnie przesmażamy z cebulą i przyprawiamy. Masło mieszamy z posiekanym czosnkiem, pietruszką, tymiankiem i rozmarynem oraz solą i mielonym pieprzem. Nakładamy fasolkę i ziemniaki a następnie mięso, solimy, pieprzymy i układamy masło ziołowe. Do dekoracji dokładamy smażone gałązki tymianku.
Alternatywne dodatki: smażone grzyby, gotowane brokuły, kopytka
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz