Marynowanie 20 min.
Pieczenie 40 min.
Rostbef oczyszczamy z błon (omięsnej), wyrównujemy przycinając, następnie przygotowujemy marynatę z musztardy, czosnku, oliwy, posiekanego majeranku i cząbru, pieprzu i soli. Nacieramy mięso i odkładamy w chłodne miejsce na 20 min. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanej patelni i pieczemy w piecu (piekarniku), rozgrzanym do temp. 190oC przez 40 min. Po upieczeniu i wystygnięciu kroimy na cienkie plastry.
Czerwone wino mieszamy z 0,5 l zimnej wody, dodajemy sól i cukier, wkładamy buraki i gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie, pod koniec gotowania dodajemy ocet winny.
Buraki wyjmujemy, a wodę z ich gotowania częściowo odparowujemy.Użyjemy ją do zrobienia sosu do sałatki.
Buraki obieramy, kroimy w cienkie plastry i polewamy zagęszczonym winem z octem winnym.
Jabłka obieramy, kroimy na plasterki, marynujemy w oliwie z dodatkiem cytryny i brązowego cukru, grillujemy z obu stron i układamy dekoracyjnie na naszej sałatce.
Alternatywne dodatki: fasolka szparagowa, rzodkiewka.
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz