Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Rozbratel wołowy smażony

Trudność: 
Czasochłonność: 

Czas przygotowania: 20minut
Smażenie: 30 minut

Składniki: 
  • 1 kg mięsa wołowego na kotlety (np. z górnej łopatki)
  • 10 dag masła klarowanego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 10 dag cebuli
  • 3 łyżki świeżego masła
  • przyprawy: sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony
Sposób przyrządzenia:
  1. Mięso pokroić na kotlety.
  2. Mięso rozbić pałką na cienko, kości usunąć, pozostawiając tylko jedną małą cienką kostkę.
  3. Posolić, obsypać mąką i kłaść rozbratle na bardzo rozgrzane masło, jeden koło drugiego. Obsmażać z obu stron. W środku mięso ma pozostać różowe.
  4. Na tej samej patelni, z boku, zrumienić równocześnie cebulkę.
  5. Podawać ze smażonymi ziemniakami, oblanymi masłem z cebulką.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.