Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Rostbef wołowy w pieczywie czosnkowym, smażone ziemniaki

Trudność: 
Czasochłonność: 

Marynowanie 2 h
Pieczenie 90 min.

Składniki: 
  • Rostbef wołowy 1 kg
  • Sałata lodowa 0,5 główki
  • Ogórek konserwowy 8 sztuk
  • Ziemniaki 1 kg
  • Cebula 0,3 kg
  • Czosnek 4 ząbki
  • Bułka czosnkowa lub inne pieczywo 4 sztuki
  • Majonez 0,1 kg
  • Sos barbecue (BBQ) 0,1 kg
  • Białe wino 0,1 l
  • Olej rzepakowy 0,5 l
Sposób przyrządzenia:

Rostbef marynujemy w czosnku, pieprzu i rozmarynie, pozostawiamy na 2 godziny w lodówce.

Następnie pieczemy w temperaturze 90oC do osiągnięcia wewnątrz mięsa temperatury 54oC, tj. przez ok. 90 min. Cebule kroimy,
smażymy, dodajemy sos barbecue (BBQ), białe wino i gotujemy 5 min. aby przeszła smakiem.

Ziemniaki gotujemy, kroimy w cząstki i smażymy w oleju.
Sałatę lodową kroimy w paseczki i mieszamy z majonezem.
Bułki zagrzewamy w piecu, kroimy na pół, układamy sałatę, cienkie plastry mięsa, cebulę, sos barbecue (BBQ) i plastry ogórka konserwowego, przykrywamy drugą połówką pieczywa.

Kanapkę układamy na talerzu razem z pieczonymi ziemniakami.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.