Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Rosół wołowy z makaronem jajecznym

Trudność: 
Czasochłonność: 

Gotowanie min. 3 godziny

Składniki: 
  • Szponder wołowy z kością 2 kg
  • Udziec z indyka 0,5 kg
  • Włoszczyzna 1 kg
  • Cebula 1 sztuka
  • Makaron jajeczny 0,2 kg
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Ziele angielskie 20 g
  • Liść laurowy 8 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:

Mięso i włoszczyznę wkładamy do zimnej wody, dodajemy przekrojoną na pół i podsmażoną cebulę i wolno gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy przyprawy. Rosół im dłużej gotowany, tym lepszy. Podajemy rosół z makaronem, mięsem i warzywami, posypujemy natką pietruszki.

Alternatywne dodatki: uszka z mięsem wołowym

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.