Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Potrawa z mostka cielęcego z jarzynami

Trudność: 
Czasochłonność: 

Czas przygotowania: 20 minut,
gotowanie: 1,5 godziny

Składniki: 
  • 11/2-2 kg mostku cielęcego
  • 3 łyżki świeżego masła świeżego
  • 20 dag włoszczyzny (1 por, 1/2 selera - korzeń, 2 pietruszki - korzeń, 3 marchewki)
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • przyprawy: sól - do smaku, ziele angielskie, pieprz czarny, liść laurowy
Sposób przyrządzenia:
  1. Mostek ugotować na miękko w małej ilości wody, dokładnie szumując.
  2. Pokroić ugotowane mięso w kawałki i włożyć pokrajaną w paseczki włoszczyznę. Zagotować.
  3. Zagęścić sos białą zasmażką.
  4. Podawać z ryżem lub z kluseczkami.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
403 Forbidden

403

Forbidden

Access to this resource on the server is denied!