Marynowanie 2 h
Polędwicę oczyszczamy z błon, dzielimy na kotlety o wadze 0,2 kg, przyprawiamy rozmarynem i pozostawiamy na 2 godziny. Mięso grillujemy na patelni, podlewając winem aroniowym, a następnie pieczemy przez 8 min. w piekarniku w temperaturze 130oC. Po wyjęciu z pieca, do powstałego sosu dodajemy masło i redukujemy do gęstej konsystencji. Ziemniaki ugotowane i ostudzone przecieramy dodając mleko i masło, a następnie mikserem wtłaczamy oliwę. Kurki smażymy z szalotką i czosnkiem, podlewamy odrobiną wina i doprawiamy do smaku. Mus z ziemniaków nakładamy na talerz i pociągnięciem łyżki rozprowadzamy po talerzu. Układamy stek i posypujemy smażonymi grzybami, dekorujemy rozmarynem.
Alternatywne dodatki: grillowane warzywa
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz