Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Pieczony rostbef z sosem musztardowym

Trudność: 
Czasochłonność: 

2 h marynowanie
1 h pieczenie

Składniki: 
  • Rostbef wołowy 1 kg
  • Czosnek 4 ząbki
  • Papryka chili 1 szt.
  • Rozmaryn 2 gałązki
  • Musztarda francuska 0,1 kg
  • Majonez 0,1 kg
  • Ocet winny 50 ml
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Oliwa 0,1 l
  • Sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć, oczyścić z błon, następnie zamarynować w czosnku, rozmarynie, grubo zmielonym pieprzu i papryce. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godz. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 900C, po 1 godz. sprawdzić mięso termometrem i gdy osiągnie temp. 540C wyjąć z piekarnika i odstawić.

Sos przygotować mieszając musztardę francuską z majonezem, octem winnym i sosem z pieczenia mięsa, dodać pietruszkę, sól,
grubo zmielony pieprz i podawać z rostbefem.

Mięso kroić w cienkie plastry w poprzek włókien i podawać z sosem musztardowym.

Alternatywne dodatki: Sos z zielonego pieprzu, mieszane sałaty

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
403 Forbidden

403

Forbidden

Access to this resource on the server is denied!