Pieczenie 50 min.
Rostbef myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy marynatą przygotowaną z musztardy, oliwy, czosnku, posiekanego majeranku, soli i kruszonego pieprzu. Mięso wkładamy do pieca nagrzanego do temp. 180oC na ok. 50 min. i po upieczeniu kroimy w plastry.
Oczyszczone i umyte grzyby myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na maśle z cebulą pokrojona w kostkę i czosnkiem, pokrojonym w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem, pod koniec dodajemy dużo posiekanej natki. W garnku gotujemy wodę z solą i pieprzem, wsypujemy kaszkę kus kus i energicznie mieszamy, po kilku minutach odkładamy w ciepłe miejsce, by kasza wchłonęła wodę. Dodajemy drobno starty ser oscypek i wykładamy łyżką na talerz.
Alternatywne dodatki: buraczki w miodzie, kasza jaglana z natką pietruszki.
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz