Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Pieczona cukinia z mięsem wołowym

Trudność: 
Czasochłonność: 

Pieczenie 20 min.

Składniki: 
  • Mięso mielone 1 kg
  • Cukinia 4 sztuki
  • Marchew 0,2 kg
  • Pomidory 0,5 kg
  • Cytryna 1 szt.
  • Bazylia 2 g
  • Oregano świeże 5 g
  • Jajko 1 sztuka
  • Ser Bursztyn dojrzewający 12 mc 0,2 kg
  • Cebula 0,2 kg
  • Czosnek 1 ząbek
  • Pomidory 0,3 kg
  • Cytryna 1 szt.
  • Bazylia 2 g
  • Oregano świeże 5 g
  • Jajko 1 sztuka
  • Masło 20 g
  • Bułka 1 sztuka
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:

Wołowinę zmielić z cebulą, czosnkiem i marchewką, wymieszać z solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki a następnie dodać jajko i dobrze wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, zmiksować, dodać kostkę masła, bazylię, oregano, sól i pieprz, podawać z zapiekaną cukinią.
Cukinie umyć, przekroić na pół, wydrążyć nasiona, nadziać wołowiną i wstawić do pieca nagrzanego do temp. 160oC na 10 min. Cukinie wyjąć z pieca, zetrzeć ser i ponownie wstawić do pieca na 10 min. Pieczoną cukinie przekroić, podawać z gotowanymi ziemniakami i salsą.

Alternatywne dodatki: purée ziemniaczane

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.