Home
O kampanii
O wołowinie
Poradnik kulinarny
Przepisy
Wystawy
Galerie zdjęć
Kontakt
Home
O kampanii
O wołowinie
Poradnik kulinarny
Przepisy
Wystawy
Galerie zdjęć
Kontakt
Szukaj w przepisach:
Pokaż przepis na:
- Wszystkie -
Antrykot
Cielęcina
Gicz
Goleń
Górka
Grasica
Karkówka
Krzyżówka
Ligawa
Mostek
Ogon
Ozór
Polędwica
Policzki
Pręga wołowa
Rostbef
Rostbratel
Schab
Szponder
Udziec wołowy
Wątroba
Zrazowa
Łata
Łopatka
Rodzaj dania:
- Wszystkie -
Danie główne
Inne przysmaki
Przystawka
Zupa
Sposób przygotowania:
- Wszystkie -
Duszone
Garmażeria
Gotowanie
Grillowanie
Na surowo
Pieczenie
Smażenie
Szukaj
Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania
Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę
Ozorki cielęce gotowane
Trudność:
Czasochłonność:
Czas przygotowania: 20 minut,
Gotowanie: 1,5 godziny
Składniki:
1 kg ozorów cielęcych
1 porcja włoszczyzny (bez kapusty)
przyprawy: sól - do smaku, ziele angielskie – ziarno, liść laurowy
Sposób przyrządzenia:
Ozory cielęce oczyścić i umyć.
Włożyć do wrzącego wywaru z włoszczyzny.
Ugotować do miękkości.
Miękkie ozory wyjąć z wywaru. Ostudzić. Zdjąć skórę.
Mięso pokroić na skośne plastry o grubości ok. 2-2,5 cm.
Pokrojone mięso podgrzać do wrzenia w bulionie lub w rosole.
Podawać z sosami: chrzanowym lub myśliwskim, ziemniakami z wody lub tłuczonymi, utartym chrzanem lub ćwikłą.
Brak komentarzy
Dodaj nowy komentarz
Imię lub pseudonim:
Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
Więcej informacji na temat formatowania
Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Jaki kod znajduje się na obrazku?:
*
Enter the characters shown in the image.
Dodaj nowy komentarz