Marynowanie 15 min.
Pieczenie 90 min.
Marynowanie
Mięso, umyte i oczyszczone z błon (omięsnych), marynujemy w następujących przyprawach:
posiekany czosnek, pokruszony pieprz, liść laurowy i ziele angielskie, następnie skrapiamy oliwą i dodajemy 2 łyżki musztardy i 1 łyżkę płynnego miodu. Odkładamy w chłodne miejsce na 15 min.
Pieczenie
Pieczemy w foliowym rękawie w piekarniku rozgrzanym do temp. 1850C przez ok. 90 minut.
Sos musztardowo miodowy z koperkiem
W mikserze umieszczamy oliwę, musztardę, sok z cytryny, rozpuszczony miód i miksujemy na puszysty sos, wlewamy do miski i dodajemy posiekany koper.
Na talerzu
Cienko pokrojone plasterki ligawy układamy przy brzegach talerza, pośrodku układamy drobno pokrojone warzywa i całość polewamy sosem i posypujemy startym serem.
Alternatywne dodatki: sos jogurtowo-koperkowy, grzanki ziołowe
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz