Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Mięso z giczy wołowej z domowym makaronem, kurkami i szpinakiem

Trudność: 
Czasochłonność: 

Gotowanie 120 min.

Składniki: 
  • Gicz przednia bez kości 1,5 kg
  • Grzyby kurki 0,2 kg
  • Szpinak 0,1 kg
  • Ser starty 0,1 kg
  • Cebula 1 sztuka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Mąka 0,5 kg
  • Jajka 2 sztuki
  • Bulion 0,5 l
  • Sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:

Gicz czyścimy i kroimy w kostkę, cebulę i czosnek również kroimy w kostkę. Mięso i warzywa przesmażamy i przekładamy do garnka, zalewamy białym winem i bulionem, gotujemy ok. 2 godz. Przygotowujemy ciasto z mąki, jaj i wody, przyprawiamy solą i pieprzem, rozwałkowujemy na cienkie płaty a następnie kroimy i pozostawiamy na 15 min., aby ciasto obeschło i gotujemy. Na patelni przesmażamy odrobinę cebuli
i czosnku, dodajemy kurki, zalewamy winem, a gdy wino odparuje, dodajemy mięso z giczy z sosem i makaron, wszystko dobrze mieszamy, dodajemy młody szpinak, przyprawiamy do smaku. Podajemy na głębokim talerzu ze startym serem.

Alternatywne dodatki: ser koryciński

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.