Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Krem z zielonego groszku z paskami wołowiny

Trudność: 
Czasochłonność: 

Gotowanie 40 min.

Składniki: 
  • Polędwica wołowa 0,4 kg
  • Zielony groszek mrożony 1 kg
  • Cebula 1 szt.
  • Śmietana 30% 0,5 l
  • Mleko 0,3 l
  • Białe wino 0,1 l
  • Czosnek 1 ząbek
  • Pietruszka 1 pęczek
  • Papryka ostra sproszkowana do smaku
  • Sól i pieprz
Sposób przyrządzenia:

Cebulę i czosnek drobno kroimy, przesmażamy na maśle i zalewamy winem, odparowujemy, dodajemy mleko, śmietanę i zielony groszek, wszystko razem gotujemy, miksujemy a następnie przecedzamy przez drobne sito i przyprawiamy do smaku. Wołowinę należy oczyścić z błon, pokroić w cienkie paski, przyprawić papryką, pieprzem i przesmażyć. Do zupy dodajemy przesmażoną wołowinę i dekorujemy krojoną pietruszką.

Alternatywne dodatki: grzanki z pieczywa

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
403 Forbidden

403

Forbidden

Access to this resource on the server is denied!