Marynowanie 30 min.
Gotowanie 45 min.
Górkę cielęcą kroimy na małe kawałki, usuwając błony. Mięso marynujemy w czosnku niedźwiedzim, soli i pieprzu oraz oliwie i odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce. Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie smażymy z cielęciną na maśle, delikatnie mieszamy ok. 5 min. i zalewamy 1 l wody. Warzywa z cielęciną gotujemy ok 45 min., po ugotowaniu odkładamy 1/4 ugotowanej cielęciny, którą kroimy w drobną kostkę.
Do zupy dodajemy śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie miksujemy na gładki krem, dodając pod koniec masło. Jajka przepiórcze gotujemy kilka min. w osolonej wodzie, obieramy i kroimy, na pół, a następnie dekorujemy nimi zupę. Na gorącej patelni rozgrzewamy masło i dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, kurki i czosnek niedźwiedzi oraz listki natki pietruszki. Całość również używamy do dekoracji zupy.
Alternatywne dodatki: kasza jaglana
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz