Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Kotlety cielęce mielone

Trudność: 
Czasochłonność: 

Czas przygotowania: 30 minut
Smażenie: 20 minut

Składniki: 
  • 50 dag cielęciny bez kości
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 4 żółtka
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • przyprawy: sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
  1. Mięso cielęce zemleć w maszynce na średnim sicie.
  2. Dodać bułkę namoczoną w mleku, posolić, wymieszać dokładnie.
  3. Z przyrządzonej masy wyrabiać płaskie kotleciki.
  4. Kotleciki posmarować żółtkiem, posypać bułką tartą.
  5. Smażyć na gorącym maśle klarowanym.
  6. Podawać z ryżem gotowanym lub ziemniakami, ze szpinakiem, z  groszkiem zielonym.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
403 Forbidden

403

Forbidden

Access to this resource on the server is denied!