Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Klopsiki cielęce smażone do sosów

Trudność: 
Czasochłonność: 

Czas przygotowania: 30 minut
Smażenie: 20 minut

Składniki: 
  • 50 dag cielęciny bez kości
  • 1-2 jaja
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • przyprawy: sól – do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, natka kopru
Sposób przyrządzenia:
  1. Mięso cielęce zemleć w maszynce na średnim sicie lub mięso drobno posiekać.
  2. Dodać bułkę namoczoną w mleku, jajko, garść natki kopru, posolić, doprawić pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać.
  3. Z przygotowanej masy wyrabiać małe klopsiki.
  4. Klopsiki posypać mąką pszenną.
  5. Smażyć na gorącym maśle klarowanym.
  6. Podawać z sosami gorącymi (grzybowym, jarzynowym).

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.