Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Grasica cielęca, karmelizowana antonówka i krem pietruszkowy

Trudność: 
Czasochłonność: 

40 min

Składniki: 
  • Grasica cielęca 0,8 kg
  • Jabłko antonówka 4 sztuki
  • Cebula 0,2 kg
  • Pietruszka korzeń 0,5 kg
  • Śmietana 30% 0,2 l
  • Olej rzepakowy 0,1 l
  • Cukier 50 g
  • Sól
  • Pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:

Grasice sparzamy wrzątkiem, obieramy z błon, kroimy i obtaczamy w mące, następnie smażymy na patelni z każdej strony na złoty kolor ok. 2 min.

Jabłko kroimy w krążki, smażymy na patelni i karmelizujemy w maśle z dodatkiem cukru.

Pietruszkę gotujemy w śmietanie, przyprawiamy solą, pieprzem i miksujemy.
Powstały krem rozprowadzamy po talerzu łyżką, grasice układamy na przemian z jabłkiem w piramidę, dekorujemy ziołami.

Alternatywne dodatki:
sałatka z pomidorów i ogórka, sałata z dressingiem miodowym

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.