Pieczenie 30 min.
Krem z papryki
Paprykę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, całość zawijamy i wkładamy na 30 min. do rozgrzanego, do temperatury 200oC pieca. Po wystygnięciu delikatnie obieramy ze skórki i usuwamy pestki ze środka. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy w nim drobno pokrojoną cebule, ziemniaki i pietruszkę. Całość zalewamy wodą, dodajemy sól i pieprz i gotujemy z mięsem na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy upieczoną paprykę, paprykę sypką i miksujemy dodając oliwę.
Krem z czosnku
Obraną i pokrojoną na 4 części cebulę smażymy na oliwie z 2 ząbkami czosnku i drobno pokrojoną cielęciną, następnie dodajemy obrane i pokrojone warzywa, ziemniaki i pietruszkę, wlewamy 1,5 l wody i gotujemy. Obrany czosnek układamy na foli aluminiowej, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i wkładamy na 20 min. do piekarnika rozgrzanego do temp. 185oC. Po upieczeniu dokładamy do gotującej się zupy i po 15 min. dodajemy śmietankę, a następnie całość zagotowujemy i miksujemy na krem.
Pesto szczawiowe
Do miksera wkładamy umyty i pokrojony na części szczaw, dosypujemy pokruszone orzechy laskowe, wlewamy oliwę i doprawiamy solą
i pieprzem. Całość miksujemy na zielony gładki sos Pesto.
Podanie zupy
Do głębokiego talerza, jednocześnie wlewamy zupy z dwóch dzbanków, tworząc ciekawą kompozycję. Dekorujemy, polewając szczawiowym Pesto.
Alternatywne dodatki: oliwa rozmarynowa
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz