Gotowanie 50 min.
Cielęcinę (mięso z górki cielęcej bez kości) należy oczyścić z błon (omięsnych) i pokroić najpierw w plasterki, a następnie później w paski. Umytą cebulę kroimy na pół, a następnie w piórka. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki myjemy w wodzie i obieramy, usuwając korzonki i kroimy w plasterki, a następnie przesmażamy na oddzielnej patelni na maśle. W dużym garnku rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy cebulę, cielęcinę, czosnek, dodając przyprawy: pokruszony pieprz, majeranek i sól.
Usmażone mięso z przyprawami podlewamy 0,1 l wody, dodajemy śmietanę i gotujemy na małym ogniu, by zgęstniał sos śmietanowy.
Alternatywne dodatki: ryż, kasza jaglana
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz