Marynowanie 30 min.
Grillowanie 15 min.
Cielęcinę, po oczyszczeniu z błon (omięsnych), marynujemy w tymianku, czosnku, oliwie, pieprzu i soli i odkładamy w zimne miejsce na 30 min.
Następnie grillujemy mięso, z każdej strony, zawijamy w aluminiową folię i odkładamy w ciepłe miejsce na 15 min. Dynię, ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na maśle, zalewając 0,5 l wody i gotujemy aż warzywa będą rozgotowane, po czym dodajemy śmietanę i miksujemy na gładki mus, dodając, pod koniec miksowania, łyżkę oleju i masła.
Cukinie myjemy i kroimy w paski, usuwając biały środek i marynujemy w przyprawach i oliwie. Cukinię grillujemy z każdej strony i dopiekamy,
przez kilka min w piekarniku rozgrzanym do temp. 160o C.
Alternatywne dodatki: pieczony ziemniak, kapusta młoda z pomidorami i kminkiem
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz