Szukaj w przepisach:

Wyszukaj najlepszy rodzaj mięsa do określonego dania

Dowiedz się jak kupować i przygotowywać wołowinę

Cielęcina z karmelizowanym rabarbarem podana z winegretem jeżynowym

Trudność: 
Czasochłonność: 

Marynowanie 1 h.
duszenie 30 min.

Składniki: 
  • Cielęcina górka 0,5 kg
  • Sałaty mieszane 0,15 kg
  • Rabarbar 0,4 kg
  • Owoce (truskawki, jeżyny, maliny, porzeczki) 0,25 kg
  • Oliwa 0,1
  • Ocet winny jabłkowy 0,1 l
  • Wino czerwone 0,1 l
  • Miód 0,05 l
  • Cukier
  • Sól
  • Pieprz
Sposób przyrządzenia:

Cielęcinę marynujemy w miodzie, occie winnym i przyprawach, odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę, po czym z każdej strony delikatnie grillujemy, po wystygnięciu kroimy na kawałki.Sałatę płuczemy, osuszamy i układamy na talerzu. Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki o długości 10 cm, dusimy pod przykryciem z cukrem, octem winnym i czerwonym winem ok 30 minut. Po wystygnięciu układamy na sałacie na przemian z kawałkami mięsa. Truskawki kroimy na pół i układamy dekoracyjnie na talerzu, resztę owoców symetrycznie układamy dookoła sałaty. Winegret przygotowujemy z oliwy, octu winnego i świeżych jeżyn i miodu, całość miksujemy na gładki winegret, którym polewamy sałatę i dekorujemy talerz.

Brak komentarzy

Dodaj nowy komentarz

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Łapirobot
Poniższe zadanie ma na celu stwierdzenie, czy jesteś człowiekiem, a tym samym przeciwdziałanie spamowi.
Łapirobot graficzny
Enter the characters shown in the image.
301 Moved Permanently

301

Moved Permanently

The document has been permanently moved.