Marynowanie 1 h.
duszenie 30 min.
Cielęcinę marynujemy w miodzie, occie winnym i przyprawach, odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę, po czym z każdej strony delikatnie grillujemy, po wystygnięciu kroimy na kawałki.Sałatę płuczemy, osuszamy i układamy na talerzu. Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki o długości 10 cm, dusimy pod przykryciem z cukrem, octem winnym i czerwonym winem ok 30 minut. Po wystygnięciu układamy na sałacie na przemian z kawałkami mięsa. Truskawki kroimy na pół i układamy dekoracyjnie na talerzu, resztę owoców symetrycznie układamy dookoła sałaty. Winegret przygotowujemy z oliwy, octu winnego i świeżych jeżyn i miodu, całość miksujemy na gładki winegret, którym polewamy sałatę i dekorujemy talerz.
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz