40 min.
Mięso kroimy w plasterki, delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem i z każdej strony oprószamy mąką. Wybijamy jajka, mieszamy rózgą na jednolitą masę, dodajemy starty ser parmezan i mieszamy. Kotleciki smażymy z każdej strony na patelni, na rozgrzanym oleju po kilka minut i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180oC na kilka min. Szparagi (zielone) obieramy, następnie usuwamy zdrewniałe końcówki, marynujemy w soli i pieprzu, skrapiamy olejem i smażymy na maśle ok. 6 min. Podajemy ciepłe na mięsie.
Sos pomidorowy
Pomidory nacinamy i zanurzamy we wrzącej wodzie na 2 min., po czym schładzamy w zimnej wodzie i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę grubości 1 cm i smażymy na maśle z dodatkiem drobno posiekanej cebuli oraz soli i pieprzu. Dolewamy 0,3 l wody a następnie redukujemy tak, by powstał gęsty sos, do którego dodajemy posiekany rozmaryn.
Alternatywne dodatki: risotto z pomidorkami wiśniowymi i bazylią
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz