Pieczenie 40 min.
Mąkę, mąkę żytnią, drożdże, 0,02 l oliwy, 5 g soli oraz kminek mieszamy z ok. 0,3 l letniej wody. Ciasto wyrabiamy mikserem, aż będzie odchodziło od miski, wyjmujemy i lekko zagniatamy ręcznie. Ciasto powinno być elastyczne i gładkie. Pozostawiamy przykryte w ciepłym miejscu, aż zwiększy swoją objętość dwukrotnie.
Ocet miksujemy z cukrem, miodem, sokiem z cytryny i 0,05 l oliwy oraz warzywami. Wołowinę smażymy, zdejmujemy z patelni. Cebulę obieramy, kroimy na połowę i kroimy w piórka, szklimy.
Blachę smarujemy tłuszczem. Ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy na porcje 0,2 kg. Rozwałkowujemy w okrągłe placki, przykrywamy na chwilę ściereczką. Wołowinę mieszamy z cebulą. Rozkładamy na cieście. Pieczemy ok. 40 min. w temp. 1600C, podajemy z sałatą wymieszaną z dressingiem ziołowym.
Alternatywne dodatki: Kiszony ogórek, Sałatka z pomidorów malinowych
The document has been permanently moved.
Dodaj nowy komentarz